Rejseforsikring

Nogle rejser af sted uden rejseforsikring for at spare penge ud fra filosofien: der sker nok ikke noget. Det vil jeg på det kraftigste advare imod, også selvom jeg kun kan huske, at vi en enkelt gang eller to har fået dækket lægehjælp gennem vores rejseforsikring. Den ene gang havde jeg trådt på et søpindsvin og skulle have lægehjælp til at få fjernet piggene. Den anden gang fik min yngste søn, da han var tre år, lige pludselig store kløende pletter i hele hovedet i Thailand. Vi troede, det var en allergisk reaktion på insektbid, men en sød Thailandsk læge diagnosticerede ham til at have skoldkopper.

Edward, 3 år gammel, med skoldkopper i Thailand.

Men hvis vi stort set aldrig har brugt vores rejseforsikring, hvorfor så tegne en? Fordi man kan komme i frygtelig knibe uden en rejseforsikring, hvis uheldet er ude. Hospitalsopholdet alene kan koste en større formue. Med en rejseforsikring er der dertil betydeligt større chance for at få lægebehandling af høj standard på private klinikker. I nogle lande er der ringere hygiejniske standarder i sundhedsvæsnet, end vi er vant til, specielt på de offentlige hospitaler, og det kan medføre risiko for smitte med hepatitis B, HIV og andre infektioner. Uden en rejseforsikring risikerer du også selv at skulle betale for evt. hjemtransport i fly, hvilket kan løbe op i flere 100.000 kroner. Dertil kommer, at du ofte vil modtage kompensation for tabte feriedage, hvis du ikke er i stand til at afholde resten af ferien grundet sygdom. Derudover vil et godt forsikringsselskab have viden om og forbindelser til gode lægekontakter og hospitaler i de områder, hvor du befinder dig, og du vil således kunne få hjælp til at finde behandling det rette sted. Endelig er der tanken, man ikke har lyst til at tænke — at et familiemedlem kunne dø på rejsen. Det er en grim tanke, men det sker, og uden dækkende rejseforsikring kan det vise særdeles kostbart at få afdøde transporteret hjem til Danmark.

Hvis du rejser i Europa, er du til en vis grad dækket af det blå sygesikringskort, som du skal sørge for at bestille i god tid. Du skal dog være opmærksom på, at det blå sygesikringskort ikke dækker som en god rejseforsikring. Hjemtransport af syge eller afdøde er fx ikke dækket, og dækningen varierer dertil fra land til land, således at man i visse lande selv må betale for ambulance eller anden transport til og fra hospitalet.

Planlægger du at rejse uden for Europa, skal du altid kontakte dit forsikringsselskab for at sikre optimal dækning af alle medlemmer i familien under rejsen. Hvis du planlægger aktiviteter som f.eks. dykning eller at sejle på vandscooter, så undersøg hos dit forsikringsselskab om de dækker uheld ved ekstremsport. Det er ikke alle forsikringsselskaber, der dækker trykfaldssyge eller uheld på vandscootere.

Du skal også være opmærksom på, hvor lange ophold din rejseforsikring dækker. Planlægger du at rejse i  flere måneder, vil du næppe være dækket af en standardforsikring. Snak med dit forsikringsselskab. Og husk, at forsikringen skal være tegnet inden afrejse.

En rejseforsikring er altid en god idé, også selvom den ikke bliver brugt, for ingen kan vide sig sikker på, om man bliver ramt af uheld eller sygdom. Men inden du styrter ud og tegner en rejseforsikring, bør du tjekke de forsikringer, du har i forvejen, nogle familieforsikringer eller indboforsikringer har nemlig allerede rejseforsikring inkluderet.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.