Sacré Coeur – en åndelig oplevelse

Jeg elsker at besøge kirker i forskellige lande, elsker roen, de flotte bygninger, skønheden, stemningen og duftene.

Kirken Sacré Coeur ligger på Montmartre i 18. arrondissement i Paris. Montmartres højeste punkt er 129 m, så på pladsen foran kirken er der en storslået udsigt over hele Paris. Det var her jeg efterlod Steen og Magnus, som var 2 år på det tidspunkt, og gik alene ind i kirken.

Ramt af det guddommelige

Sacré Coeur set fra bagsiden.

Det er ved at være mange år siden nu, men jeg husker stadigvæk stemningen, da jeg trådte ind i kirken. Den dunkle belysning, alle de brændende små lys, som katolikker havde tændt for deres afdøde. Jeg gik lidt omkring i kirken, som var fyldt af småsnakkende turister, men blev nærmest draget til midten af kirken, hvor der var opsat træbænke foran et lille alter. Her stod en nonne og spillede på et lille klaver-agtigt instrument. Jeg satte mig på en af bænkene og undrede mig i mit stille sind over, hvad det var for et klaver, den gode nonne spillede på.

Hvad der herefter skete, har jeg ingen naturlig forklaring på, men pludselig var det, som om alle lyde undtagen klaveret forsvandt, tiden hørte op, og der var kun mig i hele kirken. Her på bænken blev jeg overvældet af en fred, som overgår al forstand. Jeg blev omsluttet af en varme, et nærvær og en kærlighed, som ikke var af denne verden. Det var, som om mit hjerte nænsomt blev badet i de fineste olier og al min smerte, sorg og lidelse blev skyllet bort. Hvor længe jeg sad der, ved jeg ikke, men oplevelsen har boet i mig lige siden.

Tilbage til virkeligheden

Sacré Coeur.

Jeg har siden læst, at Sacré Coeur betyder (Jesu) Hellige Hjerte, og at seksten Benediktiner søstre er i konstant bøn for de faldne og for fred i verdenen og har været det siden indvielsen af Sacré Coeur i 1919.

Kirken og udsigten er helt klart et besøg værd. Jeg fik i hvert fald en oplevelse for livet. Steen syntes, jeg havde været længe væk, da jeg endelig kom ud af kirken, og det havde jeg måske også. Jeg ved det faktisk ikke, for jeg mistede al fornemmelse af tid og rum.

Jeg har altid ønsket mig at komme tilbage til Sacré Coeur, men jeg nåede det desværre ikke, sidst jeg var i Paris, så den oplevelse må jeg have til gode til en anden gang. Sacré Coeur er en gratis oplevelse, hvis du kun vil se kirken. Vil du også op i tårnet eller ned i katakomberne, skal du betale entré.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.