Mareridt med udlejningsbilen

At leje bil kan nogle gange ende i et mareridt, hvor man føler sig snydt af udlejer eller har skadet bilen og glemt at tilkøbe forsikring. Dette indlæg handler ikke om den slags mareridt. Men om rent faktisk bogstavlig talt at få mareridt, fordi man har lejet en bil, og hvordan drømme, selv mareridt, kan blive til virkelighed.

Jeg ved ikke, om det kun er noget, der sker for mig, men jeg sover aldrig helt så godt i fremmede senge som hjemme i min egen seng, og det er ikke unormalt, at jeg drømmer meget levende, når vi er ude at rejse. Det er tit ret syrede ting, jeg drømmer om, og et par af disse drømme er blevet en del af familiens rejsehistorier. Som dengang jeg havde mareridt om, at vi blev jagtet rundt på hotellets område af en haj i klipklappere.

Den oplevelse, jeg vil fortælle om her, er mindre syret, men alligevel ganske creepy.

Vi var på Mallorca i 2008 og havde besluttet at leje en bil, så vi kunne komme lidt rundt på øen. Vi boede i Cala Millor, en turistby med et fascinerende udbud af især tyske turister. Vi trængte til at komme væk. Så vi havde været nede at bestille en lejebil til dagen efter. En forfatters indtægter kan være en ujævn fornøjelse, og lige det år var ikke et af de bedste, så jeg havde insisteret på, at vi lejede den billigste bil, de overhovedet havde. En lille bitte Kia.

Edward var ikke fyldt to år endnu, men havde allerede gjort mig opmærksom på, at det var lidt kikset for et barn på hans alder at være udstyret med en far, der ikke havde en bil. Der var mødre nede i vuggestuen, der kørte i bil, havde han påpeget. Så han var fyr og flamme over udsigten til, at vi de næste par dage ville have bil. Også selvom det bare var en lille lejet Kia.

Jeg derimod havde ikke siddet bag rattet i mange år. Ikke siden vores egen Nissan Micra tabte et forhjul og måtte skrottes syv år før. Så måske har det alligevel stresset mig lidt at skulle køre bil igen, ikke mindst i et fremmed land. I hvert fald havde jeg mareridt samme nat.

Jeg drømte, at vi mødte op nede hos biludlejeren næste morgen, men fik at vide, at der var sket en fejl, vi kunne ikke få vores Kia. I stedet kunne de tilbyde os en Opel Astra til samme pris. En meget større og bedre bil. Vi tog glade imod tilbuddet, men så gik alt galt. Jeg kunne ikke starte Astraen, og siden gik den i stå på gaden foran meget vrede spaniere. Jeg kunne ikke styre den, kunne ikke vende den, kunne faktisk slet ikke køre bil. Det var en særdeles stressende drøm. Jeg vågnede badet i sved og med bankende hjerte.

Vi grinede af drømmen næste morgen over morgenmaden. Gakkede far drømte igen. Og biludlejeren førte slet ikke Opel’er. Det var helt åndssvagt.

Efter morgenmaden var det tid til at hente vores lille Kia. Udlejeren lå lidt længere nede af samme gade som hotellet, så vi gik derned. Det var allerede godt varmt, og der viste sig at være en kort kø hos udlejeren, så vi måtte vente. Der var ikke aircon i det lille kontor, kun en blæser. Endelig var det min tur, og jeg fik en stak papirer at udfylde, mens Anne Marie forsøgte at holde drengene i ro. Da papirerne var udfyldt, lagde damen bag skranken ansigtet i alvorlige folder og begyndte at beklage en mindre fejl. Der var desværre ikke flere ledige biler i den billige kategori, så de havde opgraderet os til en dyrere klasse. Hun lagde et sæt bilnøgler på disken og smilede business-style. I får en Opel Astra i stedet.

Jeg snappede så højlydt efter vejret, at Anne Marie kom hen til skranken og spurgte, hvad der var galt. Jeg nøjedes med at pege på Opel-nøglerne på skranken.

Edward på vej rundt om den lejede Opel Astra.

 

Jeg er normalt ikke overtroisk. Det ville gøre det pokkers svært at skrive de bøger, jeg gør, men jeg må nok indrømme, at da jeg kort efter satte mig ind bag rattet i vores fine Opel Astra, tøvede jeg lige et øjeblik, før jeg satte nøglerne i og forsøgte at starte vognen.

Den startede, og vi kom rundt på øen uden problemer. Kun bilradioen fandt jeg aldrig ud af, hvordan man tændte for.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.