DEN HJEMSØGTE GROTTE I PARADIS

Helt ude på spidsen af den thailandske halvø Railay, gemt bag høje kalkstensklipper ligger en strand, der er så fortryllende smuk, at den næsten virker magisk. Det turkise hav møder det gullige sand for foden af de lodrette klipper. Tropesolen bager ned på de farverige longtail boats, der lægger til på stranden, mens ørne svæver højt over klipperne, og aber klatrer rundt i trætoppene. Det er et sted, der tager pusten fra én, første gang man ser det.

Det ligner måske ikke et hjemsøgt sted, men Phra Nang som stranden hedder skal være hjemsøgt af en ånd, man gør klogt i at holde sig på god fod med. Neden for enden af stranden ligger nemlig en grotte, som kaldes for Prinsessegrotten og anses for at være en helligdom. Her kan man vise sin respekt for ånden, som holder til her. Det skal være en kvindelig ånd, en prisesse, og hun kan tage på vej, hvis hun føler sig krænket.

Der er historier om kvinder, der er blevet besat af prinsesse-ånden, om mystiske og farlige hændelser på hotellerne i området efter nogle bygningsarbejdere i fuldskab havde krænket helligdommen i grotten. Hendes vrede er ikke til at spøge med.

Til gengæld har hun ry for at belønne dem, der gør sig fortjent til hendes velbehag. Hun skal have magt til at styrke frugtsommeligheden og give fiskere bedre fangst. Nogle hævder vist endda, at det var hende, der beskyttede Railay mod tsunamien i 2004.

Det siges, at de fleste thaier, der besøger Railay lige skal forbi helligdommen og udtrykke deres respekt. Og det gøres tilsyneladende bedst ved at give hende en gave. At dømme efter de mange effekter i grotten, må hun være rigtig glad for … altså, hun … de giver hende fallos-figurer i træ. Nogle meget store, andre sådan mere i naturlig størrelse. Nogle malede og ganske kunstnerisk udført. Andre mere neutrale i udtrykket.

Håber man at komme på god for med prinsessens ånd, som skal hjemsøge grotten på Phra Nang, så er det en god idé at give hende gaver. Hun menes åbenbart at være ganske glad for penisattrapper.

Mine drenge var meget fascinerede. Der er dildoer over det hele! sagde en af dem, og for ikke at vade mere rundt i det, så ja, der var flere penisattrapper i grotten end i en gennemsnitlig sex-shop i Red light district i Amsterdam.

Oven i det så skal det inderste af grotten have form som en vagina. Jeg kunne virkelig ikke se det, må jeg indrømme, men altså det siger man, at den har.

Selvom penisattrapperne er den mest benyttede gave til prinsessen, så benyttes der også andre mere almindelige gaver så som røgelse, blomsterkæder, frugt og den altid populære røde Fanta. præcis som ved de mange åndehuse rundt omkring i Thailand.

Jeg har forsøgt at google mig frem til viden om, hvem prisessen, der hjemsøger Phra Nang-grotten, skal være. Hun skal have heddet Nang, Phra er en kongelig titulering, så Phra Nang er altså Prinsesse Nang. Men hvem var Prinsesse Nang så? Det er der så forskellige legender om.

Edward, Magnus og Anne Marie på stranden foran prinsessens grotte på Phra Nang i 2011.

En af dem fortæller, at hun forelskede sig i sønnen af sin fars ærkefjende. Det unge pars kærlighed var så stærk, at fædrene opgav deres fjendskab, og holdt et stort bryllup på stranden her. Desværre var en ond havslange-agtig ånd også blevet lun på prinsessen, og han dukkede op til brylluppet og skabte splid mellem familierne, og det larmede så meget, at en eremit, der boede i nærheden, blev så vred over støjen, at han forbandede dem alle, og de blev enten forvandlet til klipper, eller deres sjæle blev fanget i klipperne. Prinsessen endte i den med grotten, naturligvis.

Et andet bud skulle være, at Nang var en indisk prinsesse, der druknede efter et forlis ud for Railay, hvorefter hendes ånd søgte tilflugt i grotten. Andre steder kan man læse om, hvordan hun var kone til en fisker, der døde på havet, og Nang levede så i ensomhed i grotten til sin død, mens hun forgæves ventede på sin mand. Efter hendes død blev hendes ånd i grotten, stadig i håb om, at han skal komme tilbage til hende. Der er også nogle, der vil vide, at Nang var en havsigøjnerkvinde, der blev narret til stranden af sin mand, der efterlod hende på den dengang øde halvø til den visse død. Men Nang havde magiske evner, og efter hendes død blev hendes ånd boende i grotten.

Vi besøgte Railay i 2011, og det er blandt de smukkeste steder, vi har været. Klippen, som Phra Nang grotten er i, er et overvældende syn i sig selv. Men vi var der ved højlys dag, mens halvøen stadig er overrendt af turister. Jeg håber en dag at få muligheden for at overnatte på Railay og gå en stille aftentur ad stien fra mangroven på halvøens østside til Phra Nang og opleve grotten under tropenattens stjernehimmel. Det kunne være fedt. Man er vel ikke gyserforfatter for ingenting.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.